okei, akseli haastoi, ja minä en voi olla ottamatta haasteita vastaan. kuten huomaatte, en voi olla vastaamatta pitkästi edes tälläisiin kysymyksiin... ja voisko joku muuten tehdä jotain tälle mun tuhlailulle, kun ilmeisesti en itse osaa. tänään ostin taas paljon kivoja asioita, joita en oikeasti tarvitse. ja näin luleen :D se oli mukavaa, kun siitä on niiiin pitkä aika kun ollaan viimeksi nähty. kiva oli kämppä, olen tällä hetkellä hieman kateellinen, kun en asu camdenissa...kisua en nähnyt, se oli seikkailemassa maailmalla..

Charlotte Gainsbourgin levy 5.55 on muuten mahtava, jarvis cocker on tehnyt sanat ja air musiikin. ja charlotte siis laulaa. osa biiseistä hieman ylitaiteellisia, mutta kokonaisuus ihan uskomattoman kaunis :)

ja satu, jollei viesti tullut perille, keiran on whippet-fani, niillä on ollut niitä joskus :) kerroin sille jo sambasta. kuva ois kiva :P


1. Kirja, joka muutti elämän
Silloin pienenä Michael Enden Momo. Joka on kyllä aika vaikuttava, kun sen lukee aikuisenakin.

2. Kirja, jonka olen lukenut useammin kuin kerran
Jos ei oteta lukuun ilmiselvää vastausta, eli valtsikan pääsykoekirja, niin voisin sanoa tähän  Kate Chopinin The Awakening, joka on 1899 kirjoitettu hieno tarinan naisen itsenäisyydestä, joka aiheutti aikanaan skandaalin ja jonka takia Chopin menetti arvostuksensa kirjailijana, ja sai sen takaisin vasta 1960-luvulla. Koska feministit oli tuohon aikaan (siis 1900-luvun alussa) aika harvassa. Kunnioitan tätä naista suuresti. Neil Gaimanin Stardust on myös yksi. Ja Chuck Palahniukin (josta olenkin tainnut jauhaa jo jonkin verran tässä blogissa :P) Invisible Mosters tulee olemaan yksi lisää, kunhan vaan saan sen takaisin rikulta joskus :)

3. Kirja mukaan autiolle saarelle
Täytyy sanoa Mervyn Peaken Gormanghast trilogy (joka ilmestyy vastauksiini myöhemminkin :P), koska se vaikuttaa siltä, että vaatii keskittymistä ja siinä menee luultavasti hyvin kauan lukea. Toi ei ole nyt korrektia suomea...

4.Kirja, joka teki minusta hupakon
Hmm, mielenkiintoinen kysymys..Mä luin just viime viikolla sellaisen kirjan kuin Bitch Goddess Notebook, en muista kenen se oli, mutta se varmaan.

5. Kirja, joka sai minut kyyneliin
Tää kuulostaa nyt hassulta, mutta Charlotte's Web. Toissa kesänä. Täytyy myöntää, että Uksan mainitsema Middlesex (joka ei siis kerro nykyisestä kotikunnastani, vaikka onkin samanniminen :P) teki näin myös minulle. Ja vähän aikaa sitten myös Zadie Smithin On Beauty. Ja Palahniukin Invisible Monsters. Olen nyyhky, tai Drama-emo, as riku would say :)

6. Kirja, jonka toivon tulevan kirjoitetuksi
The Woman Who Changed Our World And The Way We Look at It: Madame Piupau :D En ole narsisti, en suinkaan.

7. Kirja, jonka toivoisin jääneen kirjoittamatta
Bärren ihastuttava pääsykoekirja Politiikka tieteenä (kai se oli se nimi?). Ihan vaan sen takia.

8. Kirja, jota luen parhaillaan
Niitä on tällä hetkellä kaksi, Jonathan Safran Foerin Extremely Loud & Incredibly Close, joka on yksi harvoista kirjoista, jolle olen nauranut ääneen ja paljon. Siinä on kertojana 9-vuotias poika, jonka isä on kuollut 9/11-jutskassa. se on aiheestaan huolimatta hyvin hauskasti kirjoitettu, mutta on myös todella koskettava. suosittelen toinen kirja on mitä mainion Is It Just Me Or Is Everything Shit? The Encyclopedia of Modern Life.

9. Kirja, jonka olen aikonut lukea
Hyllyssä seisoo edelleen Mervyn Peaken Gormenghast trilogy. olen luvannut itselleni, että tämän vuoden aikana sen luen, 1000 sivua hyvin pienifonttista, 1910-luvulla kirjoitettua fantasiaa...

10. Haasta 5 bloggaajaa
En tunne näin montaa, joten haastan ihmiset, jotka lukee minun blogia vastaamaan tähän täällä kommenteissa. Mie tiedän ettei kukaan varmaan näin tee, mutta tuleepahan joku haastettua :)